Privacy policy

Traditionele chinese geneeswijze

home page

U bevindt zich hier:  nederlands » home » traditionele chinese geneeswijze » »

Verfijnde diagnostiek 
TCG beschikt over verfijnde diagnostische technieken. Naast het gericht stellen van vragen, waarneming en zo nodig palpatie (lichamelijk onderzoek), wordt de pols gevoeld en de tong bekeken.
Deze gezamenlijke informatie geeft een duidelijk beeld van de klachten en hun oorsprong.

Verfijnde therapie en samenwerking
Met behulp van deze individuele diagnostiek werkt de therapeut, door middel van de energetische benadering, aan herstel van het natuurlijke evenwicht.
Binnen TCG is synergie heel belangrijk. Ook samenwerking. Zo werkt een TCG-therapeut waar nodig samen met andere disciplines: de huisarts, medische specialisten, fysiotherapeuten en andere complementaire therapeuten met als filosofie:

Primair "Therapie" moet de patiënt dienen. Secundair hoort ze aan te zetten tot zelfzorg en verbinding met de leefomgeving."

Herstel
Herstel op een individueel niveau kan alleen plaatsvinden door zelfreflectie. Het nemen van verantwoordelijkheid voor de individuele situatie en het milieu waarmee we onlosmakelijk verbonden zijn.
Het kunnen maken van onafhankelijke en bewuste keuzes stimuleert het totale proces van ontwikkeling, groei en bewustwording.

 


« Vorige