Privacy policy

Therapie

home page

U bevindt zich hier:  nederlands » home » therapie » vitale voedingstherapie »

En nu?
De tijden zijn duidelijk veranderd. Velen lijken te zijn vergeten dat herstel van ziekte vraagt om bewustwording van de eigen situatie.
Het nemen van verantwoordelijkheid en initiatief om de dagelijkse eet- en leefwijze waar nodig aan te passen, lijkt zowel vergeten ... als zelfs ontnomen door de reguliere benadering van voeding.

De rol van Traditionele Chinese geneeswijze
Bij chronische of acute ziekte wordt aan de hand van een TCG-diagnose (zie: Traditionele Chinese Geneeswijze), een individueel voedingsadvies gegeven.
Het is van groot belang daarbij dat de cliënt zelf inzicht krijgt in de eigen conditie, zijn/haar leef- en voedingswijze én de mogelijkheden om daar verandering in aan te brengen.
Zo ondersteunt TCG-voedingstherapie wezenlijk het proces van voedingsaanpassing.
Juist wanneer er sprake is van complexe ziektebeelden werkt deze relatief eenvoudige en basale benadering door middel van aanpassing van de eet- en leefwijze het meest efficiënt.

Praktische ondersteuning
Voedingsadviezen worden, voor zover mogelijk, ondersteund met praktische aanwijzingen over voedselkeuze (soort, combinatie, kwaliteit en vitaliteit), voedselgebruik (afgestemde hoeveelheden, temperatuur en maaltijdverdeling) én voedselbereiding.
Inzicht in de energetische eigenschappen van voedsel ("welk voedsel goed is voor wie, waar en wanneer"), inzicht in de kwaliteit én de vitaliteit van voedsel ... alles draagt bij aan de nodige bewustwording om zelf de juiste keuzes te maken.
Daarnaast zijn de adviezen over voedselbereiding gericht op herstel van de onbalans en het ondersteunen van de individuele verteringscapaciteit. 

« Vorige