Privacy policy

Therapie

home page

U bevindt zich hier:  nederlands » home » therapie » vitale voedingstherapie »

Voedingstherapie

De link tussen voeding en gezondheid
Vitale voeding, afgestemd op het individu, levert een grote bijdrage aan het in stand houden van gezondheid en het herstel van ziekte.
Bij ziekte (onbalans) is persoonlijk afgestemde vitale voeding één van de eerst aangewezen therapieën.
Al lang geleden was de rol van voeding en leefwijze bekend bij het herstellen van de vitale energiebalans wanneer er sprake was van "ziekte".

Harmonie
In het oude China gaat de overgeleverde kennis met betrekking tot voeding duizenden jaren terug.
Nog steeds is de huidige energetische TCG-voedingstherapie (TCG = Traditionele Chinese Geneeswijze) gebaseerd op dezelfde diagnostische principes en het creëren van harmonie.
In de Tang-dynastie (618–907 na Chr.) stelde de beroemde Chinese geneesheer, Sun Simiao, dat voeding, waar het gaat om herstel van onevenwichtigheid (ziekte), op de eerste plaats hoort te komen:

"Een goede arts geeft primair aanwijzingen ten aanzien van dieet en leefwijze. Kruiden en acupunctuur worden alleen toegediend als deze aanwijzingen onvoldoende effect hebben."

Ook in het Westen
In de antieke Westerse wereld werden juiste voeding en leefwijze gezien als belangrijke aspecten voor het handhaven van een gezonde balans. Hippocrates (ca. 460–370 v.Chr.) zag de natuur als de ultieme genezer en de rol van de arts daarbij als dienaar.